H Μέδουσα κολυμπάει παντού

Καλώς ήρθατε! H Μέδουσα κολυμπάει και στο Facebook: Join

Κάτω η φαυλοκρατία του Hugo Boss! Κάτω τα στελέχη πολυεθνικών ψιλικατζίδικων, βρώμικων κομματικών ταμείων και λοιπών μπουρδέλων.

Μα τις χίλιες καμήλες και τους δέκα χιλιάδες δαίμονες, έχει γεμίσει ο κόσμος ντίβες. Άνδρες, γυναίκες, κατσίκες κι ο τελευταίος καμένος σε τούτη την πολύπαθο ελληνική γη νομίζει ότι κάτι είναι. Κομμάτι από το ωραίο το μεγάλο και τ’ αληθινό, άξιο θαυμασμού το κατ’ ελάχιστον.

Υποψιάζομαι πως πρόκειται για ελληνικό φαινόμενο, μοναδικό σαν την Ακρόπολη. Υποθέτω ότι είμαστε εξαιρετικά ανασφαλής λαός ειδάλλως δεν μπορώ να φανταστώ γιατί ψάχνουμε με τόση ανυπομονησία να εφεύρουμε αφορμές, να τονίσουμε μια υποτιθέμενη διαφορετικότητα προς τα πάνω έναντι του διπλανού.

Έχω αρχίσει να νιώθω ανεπαρκής που δεν είμαι ανεβασμένη σε ένα καλάμι με θέα να αγναντεύω τους αστούς και τους πληβείους από τα ψηλά. Θα γίνω μέγαιρα, θα γίνω σκυλοπνίχτρα, να βρω την ησυχία μου, τη θέση μου και εγώ στο πάνθεον των σεβαστών ανθρώπων.

Απορούν όλοι βαρέως με την κρίση. Ω ρε παιδιά, ω ρε κλεφτόπουλα, κοιτάχτε γύρω σας, δείτε τους εαυτούς. Ένας ξερχαβαλωμένος θίασος σαλτιμπάγκων, ντυμένοι πολύχρωμα με συνολάκια περσινής σαιζόν, εφέτος μας έκοψαν την πιστωτική, σε λίγο θα μας κόψουν και το ρεύμα. Λανθασμένα ξαφνιαστήκαμε, διότι δεν είμαστε παρατηρητικοί. Αν κάποιος προνοητικός περπατώντας στην Κηφισιά (έστω μια περιοχή) διαπίστωνε την ακρίβεια της παρακμής μας σήμερα θα τον ονομάζαμε τρανό προφήτη.

Μαζέψαμε πτυχία το σωρό, χωρίς καμία ανταπόκριση σε ουσιαστική παιδεία ψυχής, χαμένοι στο χάος της πληροφορίας δε μάθαμε ποτέ να υπολογίζουμε τον άνθρωπο. Κακομαθημένα στελέχη του τίποτα, φτηνές γυναίκες ξεβράκωτες με στυλ, αναβαθμισμένοι αυθαίρετα σε κάτι που δεν είναι. Σας έχω νέα! Δε φτάνει να πιστεύεις εσύ ότι είσαι ξεχωριστός, πρέπει να το πιστεύουν οι άλλοι για σένα. Και μετά δε φτάνει να σου λένε ότι είσαι ξεχωριστός, πρέπει να ζεις ως ξεχωριστός για να είσαι, να αποδεικνύεις τις αρετές.

Και όχι αγάπη μου, επειδή φοράς κουστούμι Hugo Boss, δεν είσαι σπουδαίος, είσαι απλά θύμα πολύ καλού marketing. Δεν πρόσεξες μάλλον πόσοι άλλοι φοράνε το ίδιο...

________________________________________
Η πνευματική ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου (όσο αμφίβολης λογοτεχνικής αξίας και αν είναι), με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της υπογράφουσας.

1 σχόλιο:

Adopt a Stray.gr!