H Μέδουσα κολυμπάει παντού

Καλώς ήρθατε! H Μέδουσα κολυμπάει και στο Facebook: Join

Τι δεν καταλαβαίνεις;


Κάποια πρόχειρα εκλογικά συμπεράσματα επειδή στα μέσα ενημέρωσης για ακόμα μια φορά άλλα γράφουν, άλλα λένε, άλλα εννοούν, άλλα ισχύουν.

1. Η αμηχανία και η έκπληξη απέναντι στο χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι οι δημοσιογραφικές και πολιτικές ελίτ έχουν αποκοπεί εντελώς από την κοινωνία. Το είχα πει πολλάκις, όταν ξαφνιάστηκαν από τη συμμετοχή στις διαμαρτυρίες του συντάγματος και τις αποδοκιμασίες των πολιτικών προσώπων. Το ξάφνιασμα τους τότε και τώρα, καθώς και όλες οι λανθασμένες ερμηνείες και αναλύσεις, δείχνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται πόσο εκτός κοινωνικής πραγματικότητας βρίσκονται και θεωρώ ότι είναι ένας δρόμος άνευ επιστροφής.

2. Εχθές δεν κατατροπώθηκε μόνο ο δικομματισμός αλλά και σύσσωμος ο ενημερωτικός κόσμος της χώρας. Ενδεικτικά, το γεγονός ότι τα κόμματα της Αριστεράς όντας οριακά αποκλεισμένα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συγκέντρωσαν αυτά τα εντυπωσιακά ποσοστά εν αντιθέσει προς την Ντόρα Μητσοτάκη που έμεινε εκτός Βουλής ενώ το MEGA την έπαιζε ως και στην εκπομπή των Κηπουρών δείχνει την μικρή επιρροή που ασκούν στις επιλογές των πολιτών. Η τρομοκρατία ναι μεν σε ένα βαθμό ακόμα βρίσκει φοβισμένους αποδέκτες, πλην όμως η μεγάλη πλειοψηφία έχει γυρίσει τις πλάτες της στο σύστημα παραπληροφόρησης και εκφοβισμού επιλέγοντας εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης.

3. Από το πρωί έχω παρακολουθήσει τουλάχιστον τρία διεθνή αφιερώματα στις Ελληνικές εκλογές που θέλουν διαρροές από τη Γερμανία να αναγνωρίζουν την ανάγκη για χαλάρωση του Μνημονίου, όπως ήδη έγινε προ ολίγων ημερών στη Ρουμανία. Ταυτοχρόνως στην Ελλάδα συνεχίζουν να μας απειλούν με φτώχεια, δυστυχία, δόσεις, αποδόσεις, αηδίες. Αυτό για μένα δείχνει ότι οι εκλογές, ναι, αλλάζουν πράγματα, επίσης δείχνει ότι όντως στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα αλλά ούτε και μονόδρομοι. Το πασοκνδ εδώ και δύο χρόνια μας λέει ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος. Η απάντηση είναι όχι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος, ψεύδεστε. Και είναι μια δημοκρατική και ειρηνική απάντηση. Μια πλήρης, σαφής, αδιαμφισβήτητη απάντηση.

4. Επειδή ωστόσο τους πασοκονεοδημοκρατες (ταυτίζονται απόλυτα πέραν πάσης αμφιβολίας) δεν τους συμφέρει να αναλογιστούν ότι έχουμε καταλάβει πλήρως τι είναι το μνημόνιο και τις συνέπειες της αποτυχίας και της απαγκίστρωσης από αυτό, συνεχίζουν το παραμύθι «μα αν ξέρατε, δε θα ψηφίζατε έτσι και μας τιμωρήσατε γιατί κάνουμε τις δύσκολες επιλογές». Θεωρώ ότι το 30% του εκλογικού σώματος δεν ψήφισε εχθές ελαφρά τη καρδία αριστερά. Επίσης, πλειοψηφικά αναδείχθηκαν νέες δυνάμεις. Η αθωότητα έχει τελειώσει μετά το λεφτά υπάρχουν. Ξέρουμε ότι λεφτά δεν υπάρχουν και ξέρουμε ότι κάθε μέλλον θα είναι δύσκολο. Νομίζω ότι το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι το εκλογικό σώμα επιλέγει αυτό το δύσκολο μέλλον να το διαχειριστούν άνθρωποι που δεν έχουν αποτύχει ήδη παταγωδώς.

1 σχόλιο:

  1. Δεν καταλαβαίνουν, δεν καταλαβαίνουν, δεν καταλαβαίνουν. Τόση είναι η διαστροφή του μυαλού τους, όσων διαχειρίστηκαν και καταχράστηκαν την εξουσία. Κακοποίησαν τη γενική παιδεία, προκειμένου να κρατήσουν τον πολίτη στην ασυνειδησία της μάζας και βρέθηκαν οι ίδιοι θρασείς στα ψέμματα και στην παραμόρφωση της αλήθειας να βεβαιώνουν την υποτιμημένη δική τους νοημοσύνη. Ήταν και απροετοίμαστοι για το ξύπνημα των σκλάβων, όπως και έγινε. Χρειάζεται μόνο προσοχή να κρατήσουμε το αποτέλεσμα της Αλλαγής που προχωράει. Να βάλουμε στη δύναμη της Βουλής, αν μπορέσουμε και τις υπόλοιπες υγιείς δυνάμεις και ας αφήσουμε το Σαμαρά να "εγείρεται" όταν θα μπαίνει ο φασίστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Adopt a Stray.gr!